ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik heb een vervoersmiddel of een vergoeding voor vervoerskosten nodig.

U heeft door uw ziekte of handicap een speciaal vervoersmiddel nodig, zoals een rolstoel, scootermobiel, gesloten buitenwagen of een drie/vierwiel- of duofiets of een vergoeding voor taxikosten.

Hoe zit het precies?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. Dit is een taak van de gemeente. Vervoersmiddelen, maar bijvoorbeeld ook taxikosten vallen onder deze regeling. Kunt u door uw beperking geen gebruik maken van de auto, fiets of het openbaar vervoer? De gemeente helpt u bij het vinden van een oplossing. U vraagt eerst een gesprek voor hulp bij vervoer aan.

Hoe kunt u een gesprek voor vervoer aanvragen?

U vraagt een gesprek voor hulp bij vervoer aan bij het wijkteam. Dat kan door het wijkteam te bellen of te e-mailen. Het wijkteam neemt binnen 5 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak bij u thuis. 

Hoe gaat het verder?

Het gesprek met het wijkteam gaat over de problemen die u heeft met vervoer. Iedere situatie is anders en dus is er voor iedereen een andere oplossing. Als u door uw beperking niet kunt reizen met het openbaar vervoer, komt u wellicht in aanmerking voor een WMO-vervoerspas. Als u een WMO-vervoerspas hebt, kunt u met korting reizen met de Regiotaxi. Andere persoonlijke oplossingen zijn bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel.

Contact

U kunt de wijkteams bellen of e-mailen. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. De contactgegevens van de wijkteams vindt u hier.

Rol van de huisarts

Een verklaring over uw ziekte door uw huisarts is niet nodig. U wordt gevraagd de naam van uw huisarts op te geven. De wijkteams werken nauw samen met huisartsen. De huisarts geeft geen informatie over u zonder uw schriftelijke toestemming.

Zoeken

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?