ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik wil een medische urgentieverklaring voor een (andere) woning. Hoe regel ik dat?

Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunnen mensen voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning.

Hoe zit het precies?

In Amersfoort zijn te weinig woningen om alle woningzoekenden direct aan een woning te kunnen helpen. De meeste mensen moeten dus een paar jaar wachten op een geschikte woning. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunnen mensen voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning.

Urgentiewijzer

Hier kunt u zelf al bekijken of u mogelijk in aanmerking komt voor een urgentieverklaring. Om voor een urgentieverklaring op medische gronden in aanmerking te komen, moet uw woonsituatie echt onhoudbaar zijn. Bijvoorbeeld omdat u van uw huidige woning zieker wordt dan u nu al bent. Of omdat u uw huis niet meer in of uit kunt. Of omdat u uw douche, toilet of keuken niet meer kunt gebruiken.

Hoe vraagt u een urgentieverklaring aan?

U kunt een urgentieverklaring aanvragen met een aanvraagformulier

Hoe gaat het verder?

De Alliantie beoordeelt op verzoek van de gemeente Amersfoort of u in aanmerking komt voor een urgentieverklaring. Vraagt u op medische gronden een urgentieverklaring aan, dan kan uw aanvraag worden doorgestuurd voor onafhankelijk medisch advies. U ontvangt daarover schriftelijk bericht. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt met de medisch adviseur. Deze beoordeelt uw medische problematiek in relatie tot uw woningsituatie en brengt advies uit aan De Alliantie. U ontvangt daarvan bericht. Daarna moet u zelf een passende woning zoeken binnen het vrijgekomen woningaanbod.

Rol van de huisarts

De Alliantie eist dat u voor uw medische klachten onder behandeling bent van een arts. Op het aanvraagformulier wordt u gevraagd de naam en het telefoonummer van uw arts te vermelden. De medisch adviseur van De Alliantie kan uw huisarts zo nodig om aanvullende medische informatie vragen. Hiervoor geeft u schriftelijk toestemming. 

Zoeken

Meer informatie

Huren in Amersfoort

De Alliantie
www.de-alliantie.nl

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?