ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Hulp bij huishouden

U heeft door uw ziekte of handicap hulp bij het huishouden nodig.

Hoe zit het precies?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. Dit is een taak van de gemeente. Heeft u door uw beperking hulp bij het huishouden nodig die u helpt met bijvoorbeeld schoonmaken, stofzuigen en de was doen? De gemeente helpt u bij het vinden van een oplossing. U vraagt eerst een gesprek voor hulp bij het huishouden aan. 

Hoe kunt u een gesprek voor hulp bij het huishouden aanvragen?

U vraagt een gesprek voor hulp bij het huishouden aan bij het wijkteam. Dat kan door het wijkteam te bellen of te e-mailen. Het wijkteam neemt binnen 5 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak bij u thuis.

Hoe gaat het verder?

Het gesprek met het wijkteam gaat over uw problemen en mogelijke oplossingen. Iedere situatie is anders en dus is er voor iedereen een andere oplossing. Er wordt gekeken naar wat u zelf nog kunt, welke mensen in uw omgeving kunnen helpen en welke andere oplossingen er zijn.

Contact

U kunt de wijkteams bellen of e-mailen. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. De contactgegevens van de wijkteams vindt u hier.

Rol van de huisarts

Een verklaring over uw ziekte door uw huisarts is niet nodig. U wordt gevraagd de naam van uw huisarts op te geven. De wijkteams werken nauw samen met huisartsen. De huisarts geeft geen informatie over u zonder uw schriftelijk toestemming.

Zoeken

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?