ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Aanpassingen in woning

U heeft door uw ziekte of handicap aanpassingen in uw woning nodig, zoals een traplift, verhoogd toilet of een rolstoelhelling bij uw voordeur.

Hoe zit het precies?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. Dit is een taak van de gemeente. Aanpassingen aan uw woning die nodig zijn in verband met uw ziekte of beperkingen, vallen onder deze regeling: zogeheten woonvoorzieningen. Heeft u door uw beperking aanpassingen in uw woning nodig? De gemeente helpt u bij het vinden van een oplossing. U vraagt eerst een gesprek voor hulp voor woonvoorzieningen aan. 

Hoe kunt u een gesprek voor woonvoorzieningen aanvragen?

U vraagt een gesprek voor woonvoorzieningen aan bij het wijkteam. Dat kan door het wijkteam te bellen of te e-mailen. Het wijkteam neemt binnen 5 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak bij u thuis.

Hoe gaat het verder?

Het gesprek met het wijkteam gaat over de problemen die u heeft in uw woning. Iedere situatie is anders en dus is er voor iedereen een andere oplossing. De gemeente kijkt samen met u naar aanpassingen die in uw woning nodig zijn. Bijvoorbeeld een traplift of het verwijderen van drempels. Het kan ook zijn dat verhuizen een betere oplossing is. De gemeente helpt u dan bij het vinden van een geschikte woning.  

Contact

U kunt de wijkteams bellen of e-mailen. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. De contactgegevens van de wijkteams vindt u hier.

Rol van de huisarts

Een verklaring over uw ziekte door uw huisarts is niet nodig. U wordt gevraagd de naam van uw huisarts op te geven. De wijkteams werken nauw samen met huisartsen. De huisarts geeft geen informatie over u zonder uw schriftelijke toestemming.

Zoeken

Contact

Wijkteams

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?